ΕφευρέτηςKamira ήταν η απάντηση ,στην εξής ερώτηση ενός εφευρέτη: ” γιατί δεν είναι δυνατόν να γίνει ένα καλό καφέ στο μάτι της κουζίνας στο σπίτι;”.Η διάδοση  των ρυπογόνων και δαπανηρών καψουλών  ήταν επίμονο. “Τώρα που το σκέφτομαι, εκ των υστέρων ότι ήταν πραγματική τρέλα», λέει, «ήταν ένας τομέας στα χέρια των γιγάντων που είχαν οι εμπειρογνώμονες, οι τεχνικοί, χημικοί, εργαστήρια και μεγάλα κεφάλαια στη διάθεσή τους».

Ωστόσο, υπήρχε κάτι νέο σε αυτό το ερώτημα που δεν έχει λάβει ακόμη απάντηση από τη μεγάλη βιομηχανία , είχε αγνοήσει  ότι τα απλούστερα πράγματα είναι τα καλύτερα και διαρκούν περισσότερο.

Ο Nino Santoro ήθελε να απαντήσει σε αυτό το ερώτημα,έχοντας δίπλωμα ως ειδικός στη μηχανική και μια παθιασμένη έρευνα για κάθε παρατηρήσιμο φαινόμενο, άρχισε να πειραματίζεται με το γεγονός ότι ο καφές θα έπρεπε να είναι κρεμώδες, γρήγορος και φθηνός, και ότι η ζωή της μηχανής του καφέ έπρεπε να είναι πολύ μεγάλη. Τα έλαια που περιέχονται στη σκόνη δεν θα πρέπει να καούν από την υψηλή θερμοκρασία, όπως συμβαίνει στο δοχείο μόκα και η καφετιέρα θα έπρεπε να γίνει από υλικό ανοξείδωτου χάλυβα που θερμαίνει γρήγορα.Επίσης,η σκόνη που χρησιμοποιείται θα έπρεπε να είναι φθηνή, όπως εκείνη του δοχείου μόκα.Τέλος,μέσα στην καφετιέρα δεν θα πρέπει να υπάρχουν βαλβίδες, ελατήρια, σφραγίδες προκειμένου να έχει μεγάλη διάρκεια ζωής.

Στο σπίτι του είχε μερικά δοχεία μόκα από ανοξείδωτο χάλυβα.Στη συνέχεια τα πήρε και τα έκοψε στη μέση και τα τροποποίησε με έναν τρόπο ώστε το νερό να περάσει από τη σκόνη του καφέ με τη δύναμη της βαρύτητας, και στη έπειτα εισήγαγε ένα σύστημα για να αποφευχθεί  το νερό να φτάσει στο καφέ λίγο ζεστό ή πολύ ζεστό.

Ήταν μια καλή αρχή, αλλά τα αποτελέσματα, αν και ενθαρρυντικά, δεν είχαν τα χαρακτηριστικά της μέγιστη εφικτής λύσης , η οποία φιλοδοξούσε Nino Santoro. «Ο πατέρας μου ήταν ένας άνθρωπος που με ακολούθησε σε κάθε βήμα της εξέλιξης, τόσο πολύ που έκανα εργαστήριο στην ταράτσα του, αλλά κάθε φορά που υπήρχε μια οπισθοδρόμηση περπατούσε νευρικά μακριά μου μουρμουρίζοντας για την επιμονή που έκανε .Όμως εκείνος ήταν ο πρώτος fan της εφεύρεσής  μου, ήταν πολύ χαρούμενος και περήφανος.”

Μια αξέχαστη μέρα  (πολλοί μήνες είχαν περάσει από την έναρξη του πειράματος)η εφεύρεση ήρθε στο φώς, μια εντυπωσιακή διαίσθηση που παράγεται σε λιγότερο από ένα λεπτό και γεννήθηκε αυτό που σήμερα ονομάζεται «kamira System”, μια απλή λύση, που δεν υπόκεινται σε φθορά , που εγγυάται σταθερές συνθήκες για την ιδανική εξαγωγή του περιεχομένου στο καφέ. Σήμερα η  kamira είναι προσιτή σε όλους, μπορεί να διαρκέσει για όσο διάστημα δουλεύει με κάθε πηγή θερμότητας, μάτι ρεύματος, κεραμική εστία, μάτι υγραερίου, φωτιά με ξύλα. . Μπορούμε να πούμε ότι η ερώτηση του Νίνο Santoro πήρε τη σωστή απάντηση.

Comments are closed.